Fariza's FotoPage

By: Fariza Mohamad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Tuesday, 18-Mar-2008 09:30 Email | Share | | Bookmark
HAEL age 1month-2months..

HAEL age:3days
Feb 24 2008
HAEL...AGE:1 months
View all 6 photos...
HAEL check up di ENGLAND specialist di Bukit Pasir..Bukan apa, malas g PUTRA.susah nak park kereta...First check up kami pergi bertiga Seronok betul hael disamping papa & mama.Tapi bila kene first injection jer terus menangis sampai merah2 muka.Sian anak mama For the first month, berat hael baru 3.6kg(naik 0.6kg je). Yela, dah 4 kali tukar susu, nan H.A., isomil, similac and the latest is ENFALAC A+.Mmg OKla..Hael pun suka Mama Hael suka sangat buat jikken.sampai anak pun jadi mangsa Anyway, for the 2nd months, berat Hael dah 4.7kg, naik la 1.1kg..Alhamdulillah mama dah cekap jaga hael wpun terpaksa survive sorang2..Hael pun very supportive and very lucky to have you as my son!!



Friday, 18-Jan-2008 14:19 Email | Share | | Bookmark
newborn of my baby HAEL(^^)/

My sweet HAEL-newborn day 01
My sweet HAEL-newborn day01
My sweet HAEL-newborn day01
The Duedate is January 29, 2008..Still have 11 days to go..Entah knapa aku langsung tak terasa sarat..heheh..cergas n semakin cergas.Member2 ofis semua dok perli.."Baju semakin lama semakin power up..semakin bercahaya2"datte.."bila lagi nak deliver?"..Aku pun musykil, yela kaki pun tak bengkak2, badan pun terasa sangat sihat.Aku amat bersyukur, sepanjang pregnan kan hael aku sangat sihat walafiat..langsung takda alahan ditambah pula dengan mood yang sangat baik.
So, start pukul 4:30 pagi Jumaat aku sedikit terasa sakit..Hmmm, sakit nak deliver ke nie sedikit confuse..Plak tue sayang tak balik lagi(plan nak balik 23hb).Alamak terpaksalah aku menempuh saat2 gentir ni sorang2..Sakit pun semakin lama semakin kuat and ayah pun hantar ke PUTRA specialist hospital and tiba kat sana pukul 8.30 pagi. Doktor pun agak terkejut..duedate lama lagi. Since my baby dont want to wait anymore, aku pun di induced sebanyak 2 kali. Sakit memang tak boleh nak cerita..but, Alhamdulillah aku sentiasa dilindungi oleh-NYA and Hael pun selamat dilahirkan pada pukul 2.19 petang. Terima Kasih diucapkan kpd ibu ayah yang sentiasa support aku.Tak lupa juga pada sayang yang sentiasa mendoakan keselamatan kami walaupun berada jauh dimata. Aku bersyukur kerana sentiasa dikelilingi oleh orang2 yang tersayang. Tak lupa juga buat doc yang menyambut hael..Datuk Dr. R. Selvam n juga midwife Nik Juliana. Semoga baby ku NIK AHMAD HAEL SYAFI akan menjadi insan yang berhemah tinggi, genius(macam mama dia..heheeh), taat pada ibu bapa dan yang paling penting sekali taat kepada perintah-NYA. Aku amat bersyukur diberi peluang untuk menjadi seorang mama dan berjanji akan menjaga amanah yang diberi oleh-NYA dengan sebaik-baiknya. AMIINNN......


Thursday, 20-Apr-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
~~jalan2 di langkawi~~

 
 
 
View all 6 photos...
Dah lama rasanya tak spend time together ngn sayang..Malas nak pk panjang, terus book flight ticket n hotel.Tanpa byk soal, sayang pun ikut jer la. Nasib baik wife you ni cekap, selamat la sampai di bumi helang. Mmg best la dapat jalan2 n release tension and the important point is we can spend time together.hehe..rabu2 gitu!! ;-)It's not easy for us to take leave, alang2 terus pergi 4 days n 3 nights. We all visit tempat2 menarik + window shopping + jalan2 cari makan. Sampai langit2 sayang melepuh pasal makan kerabu sotong yang sangat pedas(ingat lagi tak??)


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net